Aged-Beef.nl

Betrouwbaar, eerlijk, gerijpt & lekker vlees!

Dry Aged Beef is een nog relatief onbekend stuk vlees, maar wordt steeds populairder. Het is een prachtig stukje traditioneel rundvlees, enkele weken gerijpt met een rijke smaak.

Wij eten rundvlees vaak te vers. In Nederland is het gebruikelijk het vlees direct na verwerking vacuüm te verpakken. Om de smaak van rundvlees echter volledig tot zijn recht te laten komen is het beter dat het vlees enkele weken rijpt. 

Dry aged Beef rijpt in een speciale koelcel, waarbij de luchtvochtigheid, lucht circulatie en temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden worden. In de periode van rijpen blijft het vlees in de been, wat de smaak ten goede komt. Het rijpingsproces duurt minimaal 21 dagen.

Aged-beef.nl

In de rijpingsperiode ontstaat een zwarte korst rondom het vlees. Deze korst beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming. Het vlees verliest in de rijpingsperiode ca. 30% vocht en natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af.

Na het rijpingsproces wordt de zwarte korst weggesneden en verschijnt een prachtig, helder, boterzacht, rood stuk vlees. Door het rijpingsproces is de smaak veel geconcentreerder en is het vlees heerlijk mals.

Voor meer informatie over het vlees en rijpingsproces kunt u terecht op:

www.aged-beef.nl