MPS ecas

Kwaliteit 

In de voedingsmiddelenindustrie staan kwaliteit en hygiëne centraal. Enerzijds is kwaliteit gekoppeld aan veilige, verse en smakelijk(e) vlees(producten), daarnaast is service en klantgerichtheid ook een belangrijke peiler binnen Hems bv. Hems bv voldoet vanzelfsprekend aan de wettelijke HACCP-eisen en bezit het kwaliteitscertificaat BRC versie 7 op A-niveau.

BRC (British Retail Consortium)

De BRC-eisen zijn medio jaren '90 in Groot Brittanië opgesteld met als doel om producenten aan retailorganisaties een éénduidige kwaliteitsstandaard op te leggen. BRC omvat naast de HACCP studie ook eisen op het gebied van o.a. productie-inrichting, inkoop, personeelsfaciliteiten en training, beheersing van processen en management-aspecten. Hems bv bezit het kwaliteitscertificaat BRC op A-niveau.

KDV Keurmerk

Hems bv is gerechtigd het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) Keurmerk te voeren. KDV geeft de garantie dat het varkensvlees op een duurzame, milieu- en diervriendelijke wijze is geproduceerd. KDV kan elk stukje vlees van –boer tot winkelvloer- traceren. Dit door het nauwgezet volgen en bewaken van het hele productieproces. Het onafhankelijk certificatiebureau CGD kijkt met streng oog over de schouder mee en keurt iedere fase binnen Keten Duurzaam Varkensvlees.

Aanbevolen leverancier

Hems bv is door de Vereniging van Keurslagers uitgekozen tot aanbevolen leverancier van varkensvlees.