Kwaliteit en hygiëne

In de voedingsmiddelenindustrie staan kwaliteit en hygiëne centraal. Enerzijds is kwaliteit gekoppeld aan veilige, verse en smakelijk(e) vlees(producten), daarnaast is service en klantgerichtheid ook een belangrijke peiler binnen Hems bv. Hems bv voldoet vanzelfsprekend aan de wettelijke HACCP-eisen en bezit het kwaliteitscertificaat BRC versie 7 op A-niveau.

Aanbevolen leverancier

Hems bv is door de Vereniging van Keurslagers uitgekozen tot aanbevolen leverancier van varkensvlees.

BRC (British Retail Consortium)

De BRC-eisen zijn medio jaren '90 in Groot Brittanië opgesteld met als doel om producenten aan retailorganisaties een éénduidige kwaliteitsstandaard op te leggen. BRC omvat naast de HACCP studie ook eisen op het gebied van o.a. productie-inrichting, inkoop, personeelsfaciliteiten en training, beheersing van processen en management-aspecten. Hems bv bezit het kwaliteitscertificaat BRC op A-niveau.

Het KDV Keurmerk

Hems bv is gerechtigd het KDV keurmerk te voeren. Samen met onze partners binnen de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) wordt er betaalbaar varkensvlees geproduceerd volgens duurzame, milieu- en diervriendelijke eisen. 

 

KDV is hét keurmerk voor varkensvlees waarbij zowel milieu als dierenwelzijn centraal staat en dat 100% Nederlands is. Dankzij schaalvoordeel blijft het vlees met het KDV Keurmerk bovendien goed betaalbaar.

Bijkomstig voordeel van dat schaalvoordeel is dat KDV op deze manier echt een verschil kan maken voor de dieren en het milieu. Een ‘groen’ concept dus, dat wel leverbaar is in de benodigde volumes voor een prijs die de huidige consument bereid is te betalen. Alle bedrijven in de KDV keten worden gecertificeerd en gecontroleerd door een onafhankelijk certificeringsbureau: CGD

Duurzaam varkensvlees

Het Beter Leven keurmerk varkensvlees

Hems bv biedt een assortiment diervriendelijker varkensvlees aan met 1 ster van het Beter Leven keurmerk.

De Dierenbescherming heeft het Beter Leven keurmerk ontwikkeld om diervriendelijker producten herkenbaar te maken voor de consument, zodat deze een verantwoorde keuze kan maken.

beterleven_1ster_min20mm-RGB.jpg

Het Beter Leven keurmerk rundvlees

Hems bv biedt een assortiment diervriendelijker rundvlees aan met 2 sterren van het Beter Leven keurmerk.

De Dierenbescherming heeft het Beter Leven keurmerk ontwikkeld om diervriendelijker producten herkenbaar te maken voor de consument, zodat deze een verantwoorde keuze kan maken.

beterleven_2ster_min20mm-RGB.jpg

Wilt u meer weten over Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming kijk dan op:

 www.beterlevenkeurmerk.nl